Cum funcţionează un coş de fum?

Destinţia unui coş de fum după cum amintit şi în postul precedent, este de a conduce fumul şi gazele de la sursa de căldură în afara locuinţei, şi în acelaşi timp să conducă aer necesar arderii în sursa de căldură. Această mişcare a curenţilor de aer este numit tiraj.

Tirajul unui coş de fum depinde în mod direct de dimensiunile canalului de evacuare: înălţimea, diametrul, precum şi de forma secţională a coşului de fum. Tirajul poate fii măsurat cu aparate speciale care determină cantitatea de aer (m3) ce trece prin acel canal de fum într-un interval de timp (minut).

1. Tirajul natural

Tirajul natural al cosurilor de fum

Tirajul Cosurilor de fum

Cea ce  determină această mişcare de aer, este de fapt diferenţa de temperatură şi presiune dintre gazele aflate înăuntrul coşului de fum şi aerul din afară. Gazele mai calde şi mai uşoare decât aerul tind să urce în sus. O altă cauză care determină acestă mişcare este diferenţa de temperatură şi presiune la nivelul sursei de căldură şi o înălţime oarecare peste acoperiş.

Pentru a întreţine condiţiile de presiune favorabile, este nevoie de un canal de fum înalt cu aer (gaze) cald şi aer mai rece în afară. Aerul cald va tinde să urce, eliminând aerul din sursa de căldură. După cum aerul aflat în sursa de căldură se elimină în canalul (coşul) de fum, aer curat va fii introdus în sursa de căldură, pentru întreţinerea arderii.

Factori ce afectează tirajul natural. Deoarece tirajul este o diferenţă de presiune şi temperatură, tirajul depinde în mare măsură de condiţiile din locuinţă. Iată câteva factori care influenţează în mod direct tirajul unui coş de fum:

1.1 Sursa de aer

În primul rând trebuie să fie o sursă de aer, care permite alimentarea sursei de căldură cu aer curat. Debitul acestei surse trebuie să acopere debitul de aer care iese prin coşul de fum. Dacă locuinţa este mult prea bine izolată fără o sursă de aer, debitul de aer care iese prin coş va fii mai mare decât aerul din încăpere, locuinţa va avea o presiune mai scăzută. Cu o presiune mai scăzută în interiorul locuinţei dacât afară, aerul va tinde sa intre în locuinţă în toate golurile inclusiv coşul de fum.

1.2 Mişcarea aerului în locuinţă

În al doilea rând, nu este permis ca mişcarea de aer din locuinţă să interfereze cu coşul de fum. De exemplu o casă cu fereastra deschisă la etaj. Aerul cald din casă va ieşi prin această fereastră, toată casa devenind astfel un mare coş. După cum aerul cald iese prin fereastra de sus, aerul este exhaustat de jos pentru a înclocui. Aceasta este numit efectul de “piramidă”. De asemenea un acoperiş montat necorespunzător, o mansardă construită necorespunzător, sau orice altceva ce permite eliminarea a unei cantităţi mari de căldură în partea de posterioară a locuniţei poate provoca acelaşi efect. Dacă puterea acestui efect este prea mare, va combate tirajul coşului de fum direcţionată în mod normal de jos în sus şi va exhausta aerul (fumul) din coş pentru a înlocui aerul din încăpere.

1.3 Competiţia pentru aerul disponibil

Nu este permis ca să fie prea multe „aparate” consumatoare de aer, cum ar fii hote, sisteme de schimbare aerului, etc. Dacă orice altceva scoate aerul din încăpere, iar tirajul coşului de fum poate fii insuficient de puternică pentru a face faţă, direcţia de mişcare a aerului din coş se va schimba şi va fii introdus aer (împreună cu gaze nocive) prin coşul de fum.

1.4 Proiectarea corectă a coşului de fum

Coşul de fum trebuie proiectat astfel încât să assigure exhaustarea volumului de gaze emise de sursa de căldură. Aceasta însemnă folosirea materialelor adecvate, dimensionare corectă, înălţime adecvată, montaj corect.

În detaliat voi aborda acest subiect într-un alt post.

2. Tirajul forţat

Tirajul forţat diferă faţă de tirajul natural prin faptul că pe canalul coşului de fum (de obicei pe capătul de sus) se montează un ventilator pentru a obţine mişcarea de aer necesară. Ventilatorul montat pe coşul de fum trebuie sa fie rezistent la mediul acid, şi rezistent la diferite efecte a gazelor eliminate prin coş. Totodată acest ventilator trebuie să fie demontabil pentru a se putea curăţa de depunerile ce apar în timp.

Iată cele mai importante principii de functionare a coşurilor de fum.

Sursa: http://www.chimneys.com

Reclame

Despre Cosar- Hornar

"...aduc omului vise noi oricand si oricui..."
Acest articol a fost publicat în Constructii, Cosuri de fum, Instalatii termice și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

56 de răspunsuri la Cum funcţionează un coş de fum?

 1. Pingback: Cum funcţionează un coş de fum? « Cosar – Hornar's Blog

 2. marioara mates zice:

  am un cos de fum ,,maestro,, la o centrala atmos imi face condens cei de facut cosul este construit exterior va rog dati-mi un sfat cu ce sa-l izolez va multumesc

 3. Mustata Dan zice:

  Cate coturi poate sa aibe un cos de fum si cate grade este indicat sa aibe acestea

  Multumesc mult,

  cu respect

  • Cosar- Hornar zice:

   Stimate Domn,
   Din punct de vedere al coturilor la un cos de fum nu se poate generaliza, nu se poate exprima: x coturi de y grade.
   Este important sa se evite coturi de 90gr, dar daca sunt, sa fie cat mai putie.
   Daca este nevoie de trei sau mai multe coturi de 90gr, se poate compensa tirajul pierdut de la coturi, prin redimensionarea cosului de fum.
   Daca cosul de fum este bine dimensionat, 1-2 coturi la 90gr nu va afecta semnificativ tirajul cosului de fum.
   Cu stima,

 4. Buna ziua, as vrea sa construiesc o vatra pentru test cum se facea ^pe vremuri, dar nu mai stiu daca vatra avea cos , parca era in forma de trunchi de piramida…

 5. enache gabriela zice:

  am urmatoarea problema cand bate vantul dinspre sud imi intra fumul in casa daca deschid usa sau geamul de la camera centralei.

 6. Locuiesc la etajul 4, am montat un godin in apartament pe lemne.Cand bate vantul tot fumul imi intra in casa, ce-i de facut?Am un singur cot in casa si 4 m de burlan, afara ies cu un cot orientat usor spre N.Va multumesc.

 7. Lily zice:

  Am si eu umatoarea problema: in zona unde stau nu este cosar la care sa apelez sa curat cosul. Am doua sobe de teracota legate la acelasi cos, una la parter si cealalta la etaj. De cand am facut-o pe cea de la etaj (in 2007) nu ne-a iesit fum niciodata, dar in anul acesta, in momentul in care fac focul in cea de la parter, tot fumul iasa pe usa celei de la etaj. Trebuie sa fac focul simultan in cele doua sobe ca sa nu am probleme. Am curatat soba de la etaj si am verificat hornul dar problema persista. Care o fi cauza?

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,
   Problema poate fi din foarte multe cauze, dar cel mai important lucru este ca hornul sa fie curatat de catre un profesionist.
   Problema poate fi chiar hornul, care s-a imbibat cu umezeala, condens, ca urmare tirajul a scazut si fumul nu mai iese pe horn ci pe teracota de la etaj.

 8. Valentin Tudora zice:

  Buna ziuatot di. T,

  Am si eu o intrebare. Intr-o constructie de lemn mi-am facut o soba de teracota care arata cam ca un semineu pentru incalzire ocazionala. Din soba pleaca un recuperator de caldura din tabla emailatA si apoi 3metri de burlan 120mm tot din tabla emailata plus un paravant din acela rotitor. Intrebarea mea este : crede-ti ca inexterior cosul trebuie izolat? Eu am finalizat soba acum o saptamana deci nu am avut noroc de vreme friguroasa. Am tot discutat si unii zic ca trebuie altii ca nu este necesara izolatia. Astept un raspuns si o solutie de izolare.

  Multumesc

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Partea de tubulatura ce este pe exterior obliatoriu trebuie izolat, altfel o sa aveti o cantitate mare de condens care va curge in soba de teracota.
   Partea care trece peste tavan/acoperis trebuie izolata si mai bine daca nu doriti ca constructia din lemn sa ia foc.
   Cu stima,
   Admin.

 9. buna ziua
  problema mea este ca hornul comun al blocului este la aprox 7 m de camera unde vreau sa pun soba,intrebarea mea este daca ar function soba si ce solutii ar fii sau pe ce distanta maxima se poate pune un burlan pe orizontala sa aiba triaj.

  va multumesc

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,
   Mai mult ca sigur soba nu va functiona. Pe orizontala nu va recomand o lungime mai mare de 1-1.5m
   Solutia ar fi un alt horn, la o distanta mai mica.

   Cu stima

   Cosar-Hornar
   Gros Kamin SRL
   Jeno Nagy

 10. CRISS zice:

  BUNA ZIUA!SE POATE CONSTRUI UN COS PE INTERIORUL CASEI?ADICA IN CAMERA?DACA DA…CUM?

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Sigur ca se poate, dar DOAR cu sistem de cos de fum, nu orice alt material care nu este cos de fum.
   Va pot recomanda sistemul EKO Universal. Detalii gasiti pe pagina http://www.cosfum.ro

   Gros Kamin – Team

 11. andrei zice:

  buna ziua, pot mota o soba si un semineu la acelsi horn ?
  multumesc.

 12. Cezar Aftodor zice:

  Buna ziua, as vrea sa stiu daca un cos cu latura interioara de 25 de cm poate suporta 4 sobe, 2 la parter 2 la etaj si daca se poate cum ar trebui scoase evacuarile din fiecare camera , distanta si unghiul. Va multumesc

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,
   Intrebare delicata. Depinde de mai multe lucruri (din ce este hornul, ce fel de soba aveti etc.)
   Nu ma pot expreima din cele descrise de dvs.
   Cosarul,

   • Cezar Aftodor zice:

    hornul este clasic din caramida iar sobele sunt din acelea mobile din teracota.

 13. daescu mariana ana zice:

  am redus din inaltimea camerei care avea 4m, 1,2m si am construit un tavan fals; cosul are o inaltime de 5m si in acelasi cos este legata baia si bucataria; in vara am facut o alta teracota si avem fum pe la saber, inainte nu aveam probleme cu fumul

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,
   Problema fumului poate fi din mai multe motive. Nu pot sa ma pronuta fara va vad sau constat ce este la fata locului. Cel mai recomandat sa consultati cu cineva care are cunostinte si la teracote si la cosuri de fum. Din pacate eu am cunostinte minime la teracota.
   Cu stima,
   Gros Kamin – Team

 14. Eddy zice:

  Buna ziua,
  Am montat o centrala pe lemne model Viadrus de 40kw.Cosul meu are acum in jur de 8.5 metri inaltime si un diametru interior de 160-170 deoarece este facut din caramida si tencuit pe interior.Problema mea este ca nu am tiraj suficient iar in momentul cand alimentez centrala imi da fum inapoi in incapere.Scap partial de problema asta doar daca deschid si usa cenusarului.Se poate atasa vreun ventilator pe cosul de fum pentru a mari tirajul si a evacua gazele arse mai bine?

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Pentru centrale termice si seminee este interzis montarea unui cos de fum din caramida. Aceste surse de caldura au nevoie de SISTEM de cos de fum (cosul sa fie in trei straturi). Exista insa ventilatoare care se monteaza intre centrala si cosul de fum (cca 1800-2000 Ron) dar acesta va rezolva problema partial si pe termen scurt (1-2 ani) dupa care reapare problema, si puteti avea evenimente neplacute (incendiu de la cosul de fum). La fel este important ca cosul de fum sa fie diemnsionat corespunzator (actualul nu este corespunzator).

   Cu stima,

   Gros Kamin – Team
   Web: http://www.cosfum.ro

 15. ionita tudorache zice:

  Buna ziua.Vreau ca linga casa sa construiesc un spatiu unde sa Montez o central pe lemne cu gazeificare de cca 32 kw, cu dimensiuni in plan 3,5mx4,00 m.Constructia o fac cu o singura panta dinspre casa spre exterior cu inaltimea la centura de 2,7m.la care se va adauga sarpanta si invelitoarea.As dori sa construiesc cosul din caramida la partea de jos a constructiei.Intrebarea mea este :ce conditii trebuesc indeplinite,ce maeriale trebueisc folosite orice sfat astfel incat cosul sa FUNCTIONEZE.Va multumesc!

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Referitor la materialul cosului de fum, cel mai important e sa cumparati SISTEM DE COS DE FUM in trei straturi (nu caramizi, elemente de beton, etc).
   Referitor la proiectare, dimensionare, sunt specialisti in domeniul care va pot ajuta in urma furnizarii anumitor informatii. Cea mai valabila parere este cea care a vazut proiectul casei sau a fost la fata locului.
   Cele bune si NOROC de la
   COSARUL

 16. andi zice:

  buna ziua …am cumparat o soba/semineu de metal si nu am posibilatate sa construiesc un cos de caramida prin pod si vreau sa trec direct cu burlane din soba prin pod si acoperis ca ma gandesc ca e mai bine decat cu 2 coturi de 90 grade sa-l scot prin perete…burlane de 150mm cat este si diametrul de la semineu …in carte scrie ca inaltimea cosului ar trebui sa fie cam de 5 metri de la gura semineului …care ar fi inaltimea ideala pt cos si pentru a nu produce condens cu ce ar trebuii sa izolez burlanele in pod si pe acoperis?? si daca imi puteti da niste sfaturi utile despre montajul cosului pentru sobe metalice va-s fi recunoscator ..stima

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Indiferent cum merge cosul de fum (prin perete sau prin pod) recomandat si obligatoriu e sa fie izolat. Cea mai buna si sigura varianta este cu elemente gata izolate din fabrica. Referitor la inaltime, sa nu fie mai mic decat cel mentionat in cartea tehnica.

   Cu stima,

   Gros Kamin – Team
   http://www.cosfum.ro

   • andi zice:

    cochilia de vata bazaltica in aluminiu este buna sa mentina o temperatura optima pe burlan si sa protejeze sa nu ia foc ceva? si ar trebui sa ii pun si palarie la cos deasupra sau e mai bine fara?

 17. DianaVr zice:

  Buna ziua,
  Am facut un semineu din teracota. Acum suntem la constructia cosului de fum, ce va iesii lipit de peretele casei, prin streasina acoperisului. Sobarul spune ca e bine daca il facem din placi de bca (avem de 10cm ) si ca nu mai trebuie izolat (casa fiind construita exact pe directia N – S. Iarna viscolul bate in spatele casei). Semineul este facut pe peretele dinspre N. Dvs. ce ma sfatuiti ?
  Multumesc anticipat !

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Cosul de fum trebuie si este olbligatoriu sa fie izolat daca doriti o functionalitate pe durata lunga, nu doar 3-4 ani. Mai mult, aveti nevoie de SISTEM DE COS DE FUM.

   Cu stima,

   Gros Kamin – Team

   • Marius zice:

    Faptul ca repetati obsesiv propozitia „aveti nevoie de SISTEM DE COS DE FUM” nu face decat sa sublinieze faptul ca tot ce faceti in acest blog este sa promovati produsele firmei dvs. iar sfaturile dvs. nu sunt sincere. Domnul meu, eu locuiesc intr-o casa veche de 500 de ani, cu doua hornuri de 8 m inaltime construite din caramida si neizolate, care trec printr-un pod inalt. Nu-mi spune-ti mie de durata de 3-4 ani la hornurile de caramida pentru ca va pot arata hornuri de 500 de ani care, cu o curatare periodica si FARA NICIUN SISTEM DE COS DE FUM modern si de multe ori costisitor, functioneaza foarte bine.

   • Cosar- Hornar zice:

    Stimate Domn,
    Imi pare rau daca va deranjeaza aceasta fraza, dar nu ati inteles de ce recomand acest lucru, ori pentru ca va concentrati doar la aceasta fraza, ori/sau chiar nu sunteti din domeniu, si nu aveti cunostintele necesare domeniului. Noi fiind specializti in acest domeniu, nu ne permitem sa recomandam improvizatii pe placul nimanui. Este vorba de pericol de incendiu precum si alte pericole. Faptul ca recomand, nu oblig pe nimeni sa achizitioneze de al noi, mai ales daca are mai aproape un furnizor de cos de fum. Daca sunteti multumit de hornul dvs, foarte bine, dar de curiozitate racordati la acest horn de 500 ani o centrala termica de 40 de kw (daca va permit autoritatiile din zona dvs), si in 2-3 ani veti afla despre ce este vorba.
    Cu stima,
    Echipa Gros Kamin

 18. viorel zice:

  stau la parterul unui bloc de 4 etaje, am centrala pe lemne in garaj, de acolo tubulatora este de 3 metri pana la horn, aproape in plan orizontal, problema este ca iese fum la etajul 1 prin usita hornului

 19. lucian zice:

  buna ziua.
  am si eu o intrebare. vreau sa construiesc un horn exterior pe un colt interior al casei ( adica cu ancorare pe 2 pereti ai casei) cu lungine de cca 8,5metri pt care am 2 buc azbociment cu diam interior de 160 cm si lungime de 4,5 metri fiecare cu o mufa imbinare, pe care vreau sa le imbrac cu vata bazaltica si sa le introduc in elemente prefabricate de zidire cu armere pe vertical si bride de prindere in ziduri.ar fi viabila solutia? credeti ca duce o central pe lemne ce incalzeste aprox. 180- max 200 mp ?
  Multumesc anticipat pt. raspuns.

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Daca dorit sa construiți un cos de fum, cel mai important lucru este, ca interiorul coșului sa fie impermeabil. Al doilea este ca, sa fie izolat cu izolație speciala pentru cos de fum(nu orice vata minerala sau bazaltica). Tubul de azbociment NU este pentru cos de fum. Este interzis folosirea lui la evacuarea fumului.
   Cu stima,
   Gros Kamin Team

 20. mihnea zice:

  Godin chamonix xxl.Pus in dormitor,gaura in perete(gros de 30 cm),apoi afara distanta pina la acoperis doi metri si distanta lateral de la nivelul zidului la streasina casei alti 40 cm..Ce burlane cumpar?E necesar izolate,cu colectare condens,sau clasice sau ceramice?Nu stiu ce sa cumpar,nu am pe nimeni sa ofere consultanta….Multumiri anticipat..

 21. mihnea zice:

  Multumesc

 22. vasi zice:

  Buna ziua, am un cazan pe lemn simplu , fara gazeificare de 40 kw, ma intereseaza un cos pentru fum de inox izolat cu toate componentele necesare. Problema este ca nu stiu ce diametru interior este nevoie pentru un tiraj bun, de unde as putea cumpara un sistem de cos de inox, in Arad si cam care ar fi pretul. Este pentru o casa de tip parter+mansarda. Apreciez un raspuns – multumesc

 23. Roman Radu zice:

  Bună ziua. Am ocentrala cu gazeificare de 35 kw si ar trebui facut cosul de fum, pe exteriorul casei, cu ínalțimea de 8.50 m (sa depășeasca coama casei). Íntrebarea mea este: ce diametru ar fi necesar cosului de fum pentru a avea un tiraj eficient?
  Va mulțumesc.

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Eu va recomand sa mergeti la un magazin specializat din domeniu, si sa va consultati cu ei, pt ca la ce va recomada sa si asuma raspunderea ca va functiona.

   Cu stima,
   Gros Kamin – Team

 24. carmen zice:

  Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de domeniul constructiilor si instalatiilor mi se pare foarte interesant iar prin aceasta cale tin sa ii multumesc celui care a scris acest articol. Daca tot suntem pe acest subiect, al constructiilor si instalatiilor as vrea sa precizez un singur lucru: pentru cei interesati de mai multe informatii legate de fose septice ecologice puteti gasi o lista de preturi fose septice la: http://www.poli-tan.ro/preturi-fose-septice.html

 25. Ciprian Cobzariu zice:

  Buna ziua
  Vreau sa construiesc un semineu in mijlocul livingului. Cosul trece prin casa(intre living si coama casei nu am planseu, e un living deschis pana in coama) si as vrea sa il construiesc din caramida asa cum vedeti in link-ul urmator, si apoi sa il tencuiesc:
  http://www.utilul.ro/constructii/sistem-cos-de-fum/caramida-cos-fum/caramida-ceramica-pentru-cos-de-fum-210-mm–inaltime-160-mm-ccf.html
  Evident, cand va iesi din casa(vreo 1,5 m,) il voi izola. As vrea sa stiu daca e ok.
  Va multumesc mult

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   La un cos de fum, cel mai important lucru este ca materialul care se inalneste cu fumul si condensul sa fie impermeabil si rezistent la acizi. Al doiea lucru este ca cosul de fum sa fie izolat cu izolate speciala pentru cosuri de fum. Daca aceste le aveti, puteti fi linistit. Daca nu, sunteti in pericol de intoxicare sau de incendiu.
   Cu stima,
   Echipa Gros Kamin

 26. vamanu daniela zice:

  Buna ziua. Am un semineu cu cos defum schiedel. Problema e ca am vazut căldura iesind pe horn. Plus consumul extra marit de lemne. Din ce cauza pierd căldura pe horn?????

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   In primul rand la majoritatea semineelor temperatura de evacuare este ridicata. Daca dvs aveti o pierdere de caldura si mai mare decat cel normal, va pot recomand un recuperator de caldura(vezi pe http://www.burlanwebshop.ro).

   Cu stima,

   Echipa Gros Kamin

 27. Eusebiu zice:

  Am un coş zidit din cărămidă la o anexă în curte ce are acoperişul doar într-o şarpantă. Coşul este zidit din perete, are jos uşă de curăţat, şi în pod la fel. Depăşeşte coama (faur-maur) cu 0,5 cm. dar unghiul şarpantei fiind mic, însumează o înălţime de 2 m de la intrarea burlanului până sus la evacuare. Am făcut o teracotă normală de 2×3 pe 6 rânduri şi nu are tiraj (constată sobarul). Secţiunea coşului este patrată de 18×18 cm. Dacă îl înalţ cu elemente ceramice de coş 30x30x33 cu interior circular de 25 cm. o fi bine? Cât să-l înalţ? Trebue căciulă de ploaie? Mai trebue izolat, sau ajunge doar tencuit. Mulţumesc anticipat.

  • Cosar- Hornar zice:

   Stimate domn, daca intradevar nu aveti tiraj, asta poate fi din mai multe motive, iar motivele este foarte greu sa stabilesc de langa calculator. Se poate afla exact la fata locului. Dar daca de la intrarea burlanului pana la varf aveti aveti 2 metrii, aceasta inaltime este mica. Recomandarea mea este ca indiferent ce folositi, (inlatare, izolare etc) sa folositi materiale cu agremente pentru cos de fum.
   Cu stima,

   Echipa Gros Kamin

 28. dan zice:

  buna ziua eu am lasat vreo 2,60m distanta dintre centrala si cos credeti ca este vreo problema?

  • Cosar- Hornar zice:

   Buna ziua,

   Daca distanta este pe plan inclinat atunci nu neaparat veti avea probleme, dar daca este pe orizontal atunci sansele sunt foarte mari sa aveti probleme.

   Cu stima,

   Echipa GROS KAMIN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s